Het hemelse gerecht

Voor het derde jaar op rij verzorg ik een bijzondere etalage tijdens de wintermaanden (zie hierboven het filmpje). Na ‘In het licht van kronen’ en vorig jaar ‘De Liefdestuin’ kunt u nu(december 2023) mijn nieuwe sfeerkamer ‘Het hemelse gerecht’ bewonderen.

Bijna het ‘hele gerecht’ is gemaakt van papier, vermengd met elementen van stof, hout en glas. De veelal hemelsblauwe kleuren zijn geïnspireerd op het Delfts blauw uit het Huis van Gijn. Maar juist de felrode tafel verwijst naar een liefdevol samenzijn tijdens de donkere dagen. Op de organisch gevormde tafel prijkt sierlijk gekruld bestek en glaswerk dat aan vroegere ornamenten doet denken.

De warme kussens op de grond voeren de kijker mee in oosterse sferen. Hemelse wolken en rode vredesduiven zweven door de oneindige ruimte en geven de kamer een vederlicht en uitnodigend karakter. Achter geheimzinnige doorkijkjes gaat een hemel van papierkunst schuil. Zo onderzoek ik binnen de vormentaal of er in de hemel ook aangeschoven kan worden voor een hemels gerecht?